Contact us now
+1-888-846-1732

Återbetalningsförmågan är viktigt vid ett banklån

För att få ett banklån krävs att banken bedömer att du har en bra återbetalningsförmåga. Detta gör banken genom att till exempel fråga efter din årsinkomst och genom att ta en kreditprövning på dig. När du sedan söker efter olika erbjudanden på banklån ska du jämföra den effektiva räntan. I den effektiva räntan är alla eventuella avgifter som banken tar för att låna ut pengar medräknade. Ibland tar banken nämligen ut både uppläggningsavgift och aviavgifter som kan få en till synes låg ränta att bli en betydligt högre effektiv ränta.

När du sedan tar kontakt med banken bör du ha med dig en budget över dina inkomster och utgifter. Då ser banken att du har kontroll över din ekonomi och dessutom kan du själv avgöra hur mycket lånets månadsbelopp kommer att påverka dig. Har du tur kan du sedan förhandla om en lägre ränta.

Glöm inte att läsa igenom villkoren för lånet. Villkoren kan skilja mycket mellan olika banker. För att hitta ett lån som passar just dina förutsättningar kan du söka på internet och sedan ta kontakt med bankerna och fråga dig för. Har du redan en god bankkontakt kan du börja där.